tisdag 8 november 2011

Liten Gylta.



Efter ett par veckor med väldigt frekventa besök på mina åtlar åkte jag och Mikale Thelin ut och skulle försöka ta en i gårkväll. Släppte av Micke på den åtlen som jag trodde mest på och åkte sen till en annan där det inte finns en spridare så fick smyga ut på åtlen och strö ut lite gott till dom som jag hade fixat. Tänkte att det kan ju gå om man har tur. Satte oss tillrätta o sen tog det väl en dryg timme innan jag får ett mess från Micke att han har gris på åtlen. Två jättesuggor och kultingar. Nice tänkte jag. Då smäller det snart. Men så fort jag lagt ner moben och tittar ut så ser jag nåt som rör sig en bit från åtlen. Shit. gris här med. Tar bara några sekunder sen tänds lampan o jag ser ytterligare en flock med kultingar. Hittar en fläckig som jag väljer ut o snart skilde den sig lite från dom andra så då smäller jag till den. Var lite orolig för hur det skulle gå att skjuta där för det är ungefär 70m till åtlen från husvagnen men den stöp direkt. Gick sen och hämtade Stellan för jag var väldigt nyfiken på hur han skulle reagera men han blev helt vild när han kände den och snart släpade han runt på den. Verkar inte ha allt för stora men från grisdrevet sist. Tyvärr kände storsuggan Micke så hon grymta till o sen var dom väck. Men en riktigt trevlig kväll blev det.

måndag 7 november 2011

Stellan Spanar.



Summering Älgjakten.




Då är älgjakten slut för min del den här säsongen. Blev inte riktigt som vi hade tänkt oss med endel felskjutningar som resulterar i mindre älgar nästa år. Lite tråkigt eftersom båda felsjkutningarna var från gäster.



Men desto roligare var det då med Stellan och hans första riktiga jakt som har gått över förväntningarna för att bara vara 11 månader. Han har inte riktigt lyckats ställa nån älg än vad vi vet. Men drivit desto fler. Lite för het på gröten verkar det som han är än så länge. I Snitt har han fått upp 3 djur om dagen. Han har drivit gris tre gånger och undrar om han inte fick en liten snyting sista gången för han har inte riktigt vatt sig själv i skogen sista tiden utan brytit slagen nästan omgående vilket aldrig hände innan. Skall nu försöka lägga lite spår och testa.


Ska försöka skjuta en gris på min åtel nu i veckan. Har väldigt mycket besök på åtlen nu. Men har aldrig varit med om maken till skygga grisar. Minsta lilla så drar dom som en avlöning. Har haft framme dom minst fem gånger utan att lyckats skjuta. Jävla suggan sätter nosen i vädret blåser o sen är dom väck. Tänkte hänga upp skinnet på en vagn och släppa på stellan o se hur det går.



Fisket kommer nu att komma igång för min del efter ett långt uppehåll till förmån för jakten.



Vi kommer att ställa upp i Tetis oil tävlingen i Vättern så kommer nog bli lite test turer dit framöver.