fredag 30 december 2011

Jakt ikväll.

Eftersök på Gris med Stellan.


Mikael Thelin satt ute på en åtel strax utanför värnamo i onsd och jagade gris. Vid kl 20.00 klev det fram 3st gyltor på ungefär 70kilo var. Han väntade på ett bra läge sen sköt han på den ena av dom och som vanligt när mynningsflamman lagt sig så var det tomt på åtlen. Han hade sett att några hade sprungit förbi kojan efter skotten. Vi kollade noga på skottplatsen men kunde inte hitta något tecken på träff. Varken blod hår eller nåt annat. Men tog ut Stellan som blev tokig med en gång när jag öppnade luckan. Han kände grisarna med en gång. Lät han lukta på skottplatsen o sen drog han iväg förbi kojan där Micke sa att dom stack. Spårade en trehundra meter ungfär men hitta inget. Började misstänka att Stellan tog dom andra två. Så gick tillbaks till åtlen o då fick han upp ett spår åt andra hållet. Gick ungefär 70 m till skogskanten o en bit in där sen låg den där. Skottet hade tatt perfekt. Kul när allt funkar.

tisdag 27 december 2011

Tomten kom vísst lite sent i år.


Blev visst tvungen att investera i ett nytt sikte till bössan.
Ett Trijicon 2,5-10*56
Skall bli mycket trevligt att testa.

Stellan.


Stellan ställde älg för första gången i helgen när jag var i Maglehult hos Morsans mans gård.
Släppte han o sen gick vi ut för att inspektera hans marker när han försvan som vanligt.
Men efter 10min ungefär så hör vi att han skallar o inte som vanligt när han har drivit djur. Vi smyger oss fram (ungefär som en elefanthjord) men lyckas komma tillräckligt nära för att se stellan in action. Mycket trevligt att skåda. Vi skrämde givetvis älgen så det bar i väg men ställde om igen en stund för att sen bryta och komma tillbaks. Mycket trevligt. Har dock aldrig sett så mycket grisspår i nån skog innan.

söndag 4 december 2011

Laxcupen blåste inne.


Så här i efterhand så gjorde vi rätt som stannade hemma men väldigt tråkigt att dom fick ställa in båda dagarna. Både för alla deltagarna och arrangörerna som lagt ner mycket jobb på tävlingen. Kommer sätta in anmälningsavgiften till mer lax i Vättern.
Båten blev iallafall tvättad och iordning gjord.

fredag 2 december 2011

Laxcupen.

Jag och Mikael Thelin hade tänkt att ställa upp i Laxcup Thetis Oil men någon vägrar stänga av den stora fläkten så vi beslutade oss för att ställa in. Inte så kul att åka upp i ovissheten om det blir någon tävling och om det blir så kommer det bli väldigt jobbigt fiske med starka syd/sydvästliga vindar. Får bli jakt i helgen istället.

Fiskesugen...