tisdag 24 januari 2012

Lite Tungt.



Kanske är dags att montera den där vinchen som vi pratat om..

Betar.



Dom här kan nog göra ont.

Äntligen..



Vi hade sett att det gick nåt stort på en av våra åtlar där vi inte har en kamera så jag tänkte att jag sätter mig o ser vad som händer. Kom dit vid 21 tiden och efter ca 10 min så tänds lampan. Vid första anblicken så tror jag att det är grisar på gång men då kommer två rådjur ut på åtlen. En Bock och get. Sen går dom där till o från ända fram till klockan tio. Då ser jag hur bocken tittar upp och kollar spänt sen drar dom iväg. Märkligt tänkte jag. Lampan slocknar och jag sätter mig till ro igen. Tycker jag hör lite tassande runtomkring men tänker att det är nog rådjuren. Men plötsligt tänds lampan igen och ser då något riktigt stort som går direkt fram till brödbacken och börjar käka bröd. Han står rakt emot mig så svårt att se vad det är. Men då vänder han upp huvudet och kan då se några riktigt stora betar i kikarsiktet. Pulsen går upp direkt och får ta några djupa andetag. Han står rakt emot mig i säkert 10 min innan han vänder upp och tar några steg som om han ska lämna åtlen. Men då stannar han upp ett litet ögonblick och så far en Oryx 13gram iväg. Vet att jag höll bra på den men som vanligt så är den borta. Ringer efter förstärkning och går sen iväg och kollar skottplatsen. Hittar ingenting. Ser bara rivspåren när han tog fart. Kändes inte bra. Går lite i riktningen som han stack iväg och plötsligt ser jag nåt stort svart som ligger en bit bort. Han ligger. Lättnad. Skottet hade tatt perfekt mitt i bogen. Genomskott och oryxen hade gjort sitt jobb. Fattar inte att det inte blir några som helst blodspår ens efter ett genomskott. Hur som helst hämtar hunden och låter han spåra upp den. Svårt att uppskatta vikter men över 100 kilo så har jag inte tagit i.

torsdag 19 januari 2012

Eftersök på Galt.

Hade precis gått och lagt mig när mobilen ringde igår vid 23 tiden.
Det var kompisen som precis avlossat ett skott mot en ensam gris och som vanligt när mynningsflamman lagt sig så är det tomt på åtlen. Kom dit en kvart senare med Stellan. Gjorde en skottplatsundersökning och vid första anblicken kunde vi inte hitta några som helst spår. Men en liten bit bort fann vi första bloddroppen. Bubblit ljust blod är ett bra tecken på en bra träff och förstod att grisen ligger i närheten. Tar fram Stellan och låter han lukta lite och snart går han i riktning med blodspåret. Beslutar mig för att släppa han för det är jävligt tätt och han drar iväg för att sen byta riktning nästan tillbaka fast lite vid sidan om. 20 sec senare han han hittat grisen och luggar den som vanligt. Hade varit jävligt svårt att hitta denna utan hunden.

söndag 15 januari 2012

Vildsvins drev.

Var ute i lördags på markerna och släppte Stellan där jag vet att det finns gris och han markerade direkt när jag gick runt för att få rätt vind innan jag skulle släppa. Vi placerade ut fem skyttar och sen släppte jag. Tog ungefär 5min innan det var fullt ös i skogen. Det drog snabbt ut mot en å där det stod en stund innan han bröt och kom tillbaks. Misstänker att grisen simmade över. Börjar gå igen så fort han kommit tillbaka och kommer en bit innan jag ser att han drar iväg igen. Snart är det igång för fullt. Härligt när man hör hunden skalla. Efter bara några sekunder hör jag nåt som kommer o ser en Galt i full fart dra förbi mig. Hinner inte ens lyfta bössan. Drevet fortsätter förbi några andra skyttar som inte heller kommer till skott. Spännande. Härligt när man vet att det funkar med Stellan.

fredag 6 januari 2012

Always be prepared.

Grishunden Stellan.

Idag är det två stycken stolta och glada hundägare som stod och mös när Stellan jagade gris i hägn. Gick helt perfekt. Han låg på lagom avstånd hela tiden och skallade. Inga tveksamheter alls. Fick betyget ett mycket bra hundämne som kommer leva länge av en mycket imponerad instruktör.
Härligt.

Nu gäller det bara att hitta lite gris i skogen så man kan skjuta för han.


torsdag 5 januari 2012

Grishägn..

Imorgon blir det premiär för Stellan i grishägn. Kanske lite tidigt eg men får ta det lite lugnt o låta han känna på det. Man får ju en bra indikation på om det kommer fungera över huvudtaget att jaga gris med han. (hoppas)
Lite nervös faktiskt men har en känsla av att det kommer gå fint.